Náš příběh
MENUA GOURMET




Barev Dzez, gamardžoba, dobrý den!
Rádi bychom Vám odhalili tajemství arménské a gruzínské kuchyně, přesněji řečeno, arménského kulinářského umění, které má víc než čtyři tisíce let starou tradici
Arméni a Gruzínci rádi užívají života, jídlo a pití je pro ně jedním ze základů existence, rádi se scházejí s přáteli a jedí v restauracích velmi pravidelně. Naše kuchyně patří k nejlepším na světě ...
Klima na Kavkazu umožňuje pěstování mnoha zemědělských plodin, takže si potrpíme na čerstvé ingredience. Hojně používáme zeleninu rajčata, papriky, lilky, cukety, cibule, brambory, zelené fazole a saláty. Koření s celou řadou bylinek, asi nejtypičtějšími jsou koriandr, tymián, bobkový list, skořice, špenát, kopřivu, máta atd.
Naším cílem je, abyste v kavkazské restauraci MENUA GOURMET díky autentickým domácím pokrmům ochutnali kousek Arménii a Gruzii.
Šéfkuchař restauraci MENUA GOURMET se jmenuje Eduard Sarkisjan, je rodilý armén a jeho předsevzetím je ukázat Vám, jak má vypadat pravá arménská a gruzínská domácí strava a jak je zdravá. Arménská a Gruzínská domácí jídla, která vaří, zakládá na čerstvých ingrediencích a značném množství zeleniny, bylinek a koření. Dává si proto velmi záležet na výběru kvalitních a čerstvých surovin. Na saláty a vaření používá zásadně máslo, olivový a kukuřičný olej. Z důvodu autentičnosti a kvality pro Vás každý den všechna jídla vaří a připravuje jako jediný kuchař sám pan Eduard.
A co znamená slovo MENUA GOURMET? MENUA (cca 810-785 př. n. l.) je jméno vládce URARTU které bylo starověké arménské království rozkládající se na náhorní plošině mezi Malou Asií, Kavkazem a Mezopotámií, později nazývané Arménská vysočina. Král Menua byl vyhlášeným gurmánem. Recepty na jídla, které vaříme, pocházejí většinu z rodinných kuchařek, které jsme dostali od našich babiček :) Některé jídla pro Vás připravujeme i z moderní kuchyně
Přejeme Vám dobrou chuť a hodně zdraví Vám a Vaším blízkým